Kulttuurijaos järjestää, Reitzin säätiön taidemuseo ke 8.11. klo 16.00

6.10.2017

Ke 8.11. klo 16.00 tutustuminen Reitzin säätiön taidemuseoon.

Meille on varattu opastus alkaen klo 16.00

Apollonkatu 23 B 64, 6. krs
00100 Helsinki

Lauri ja Lasse Reitzin säätiö

Rakennuttaja ja keräilijä Lauri Reitzin leski Maria Reitz perusti säätiön testamenttimääräyksellään vuonna 1971. Maria Reitz halusi säätiön perustamisella vaalia taiteesta ja antiikista kiinnostuneen miehensä asiantuntemuksella heidän yhteiseen kotiinsa keräämää taide- ja antiikkiesinekokoelmaa. Säätiön tarkoituksena on ylläpitää taidemuseota perheen entisessä kodissa Apollonkadulla sekä kartuttaa museon kokoelmia omaisuutensa tuotolla. Säätiöllä on lisäksi kansansivistystarkoitus, jota se toteuttaa pitämällä museota avoinna yleisölle ja ryhmille ilman pääsymaksua

Taidekokoelma

Reitzin säätiön taidemuseossa ovat esillä Helsingin merkittävimpiin rakennuttajiin 1920–50-luvuilla kuuluneen Lauri Reitzin keräämät taide- ja antiikkiesinekokoelmat. Lauri Reitzin leski Maria Reitz säätiöi perheen omaisuuden testamenttimääräyksellään vuonna 1971. Reitzien koti avattiin yleisölle museona seuraavana vuonna.

Säätiö on perustamisestaan lähtien kartuttanut Reitzin keräämiä kokoelmia. Museossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen historian merkkiteoksia. Myös museon suomalainen antiikkihopeakokoelma on ainutlaatuinen kokonaisuus. Lisäksi esillä on muun muassa aseita 1500-luvulta alkaen, Meissenin ja Sevrèsin posliiniesineitä sekä antiikkikelloja. Museon alkuperäistä koti-ilmapiiriä kunnioittavaan interiööriin kuuluvat myös lukuisat eri aikakausilta peräisin olevat antiikkihuonekalut.